mandag den 27. februar 2012

2012-02-27: Fra Franceses til Gallegos - og retur

I går holdt vi en "fridag" og blev hjemme ved huset. Vejret var ikke særlig godt, så det med at ligge og dase i solen blev der ikke meget af. I morges var vejret klart i Garafía, så vi tog chancen og kørte igen til nordkysten. Da vi kom til El Tablado, var himlen helt overskyet, men heldigvis klarede det op, da vi kom til Franceses, hvorfra vi havde planlagt at starte dagens vandretur. Vi fik godt vejr et par timer, men så rullede skyerne ind, og resten af turen blev i gråvejr. Heldigvis var der ikke meget vind.

Vi parkerede på hovedvejen, LP-1, og gik ned til vandreruten GR-130. Vi fortsatte på GR-130 ned gennem Barranco de Franceses. Da vi var kommet et stykke op på den anden side af kløften, tog vi en sidesti, som går ud på og ned ad pynten Puerto de Gallegos. Det var absolut turens højdepunkt. Vi fortsatte derefter gennem landsbyen Gallegos og videre til bunden af den næste kløft, Barranco de Gallegos, hvor vi vendte om. Det blev en tur på ca. 11½ km med en ganske betragtelig akkumuleret stigning på ca. 1200 m, så vi følte os godt brugte, da vi kom tilbage til bilen efter lige knap 6½ time:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Efter at vi er gået igennem den østlige del af Franceses, kommer vi ud til kanten af Barranco de Franceses, hvorfra vi kan se over til Gallegos, som er vores mål:


Da vi er kommet et stykke ned i kløften, får vi en flot udsigt langs kysten mod vest, en strækning som vi efterhånden kender ret godt. Vi kan se pynten med La Fajana, på rygningen ses El Tablado omgivet af de to dybe kløfter, Barranco de Los Hombres og Barranco de Fagundo, og i baggrunden ses Punta de Juan Adalid:


La Palmas nordkyst er domineret af de mange flotte kløfter, og Barranco de Franceses er en af dem, omend knap så flot som Fagundo eller Los Hombres:


Til gengæld har Barranco de Franceses en imponerende pynt på østsiden, som hedder Puerto de Gallegos. Her er der lavet en trappe ned til vandet. Vi synes, at denne pynt er særlig flot, fordi den ikke er beskæmmet af fritidshuse, som de fleste af de andre pynter. Vores GPS målte en højde af 170 m på toppen af pynten. Her er vi kommet et godt stykke ned trappen:


På det næste billede sidder vi ved bunden af trappen og nyder udsigten og lyden af bølgerne. Vores GPS målte en højde af 30 m på dette sted, så det var en nedstigning på ca. 140 m:


Vi fortsatte op igennem landsbyen Gallegos og gik videre ad GR-130 i retning mod Barlovento til bunden af Barranco de Gallegos, som blegner lidt i forhold til de andre kløfter, vi har set på nordkysten. Der vendte vi om, og vi kigger nu tilbage mod Franceses, hvor vi kan se vores retursti sno sig op ad kløftens modsatte side. Det er en af den slags udsigter, som kan være lidt intimiderende, da det ser ud til at være meget langt op til byen:


På vejen op til Franceses kom vi forbi nogle marker med en plante, som kaldes ñame på spansk. Den hedder yams på engelsk, og i andre dele af verden kaldes den taro. Den bruges ligesom vi bruger kartofler:

Det blev en anstrengende men flot tur, med nedstigningen til Puerto de Gallegos som højdepunktet.

3 kommentarer:

  1. Flot hike igen, Abuelos, men hvem er det som har forandret blog-baggrunden til hvid her?! Ikke så passende som kontrast til de flotte naturbilleder, synes jeg, men måske er det bare noget.....androidt ?!

    SvarSlet
  2. Tak for det. Blog baggrunden er stadig sort på Windows XP og 7 i både IE8, IE9, Firefox 9, og Google Chrome 17. Så hvis den er hvid hos dig, må det være et lokalt problem. Billederne tager sig bedst ud på en stor skærm, og endnu bedre når man klikker på billederne, så man får et diasshow. De fleste billeder er uploaded med en bredde på 1500 pixels.

    SvarSlet
    Svar
    1. Testing på Google's mobile testside, www.google.com/gwt/n, afslører, at baggrunden bliver hvid under Android. Det er sikkert en del af vores blog design template og er måske valgt, fordi det er nemmere at læse sort tekst på hvid baggrund på en lille skærm - eller ?

      Slet