søndag den 19. februar 2012

2012-02-19: Rundt om Cueva de Agua

I dag tog vi en tur i området omkring landsbyen Cueva de Agua. Den 6. februar gik vi en tur ad GR-130 på den strækning, der kaldes Cueva de Agua, men stien går ikke gennem landsbyen. Vi planlagde en tur, som gik gennem landsbyen og derfra op i bjergene mod øst:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Cueva de Agua er en lille original La Palma landsby, som stort set er uberørt af turismen. Her er en udsigt til byen fra stien ovenfor til venstre på kortet:


Vi fortsatte af den sti, til den ikke gik længere. Stien fulgte en akvædukt og den endte ved Barranco de Fernando Porto, hvor vandet bliver ledt over kløften i en rørledning, som vi har set det i flere andre kløfter. Herfra havde vi en fin udsigt ned i Barranco de Fernando Porto, som vi gik op igennem den 14. februar:


Vi gik op ad bjergsiden til højre i billedet og endte med at komme op på den pynt, der stikker ud i kløften. For enden af pynten ligger der en gård, som holder geder. Gederne ses til højre for bygningerne, som er delvist bygget ind i klipperne:


Vi gik tilbage og fortsatte derefter ad en sti, som går op langs den næste kløft mod syd. Den hedder Barranco del Atajo. Det er stien øverst til højre på kortet. Det er en flot sti, som går langs en smal bjergrygning igennem en fyrreskov med udsigt til kløften mellem træerne. Der er ikke mange turister, som finder den sti. Vi gik tilbage til den øverste del af landsbyen ad landevejen, og fortsatte så nedad på en sti, som går langs kanten af Barranco del Atajo. Her er en udsigt fra det stykke:


Til slut har vi et kønt motiv fra den nederste del af Cueva de Agua med et drageblodstræ i blomst:


Alt i alt en fin tur på godt 10 km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar