mandag den 20. februar 2012

2012-02-20: Fra Don Pedro til El Tablado - og retur

Grunden til vi valgte Garafía som vores base var, at vi gerne ville udforske La Palmas nordkyst, hvor vi ikke har været på vores to tidligere ture til La Palma, og som skulle være særlig flot. Desværre har nordkysten også meget dårligt vejr, og indtil nu har det været skyet og blæsende hver dag. I dag vovede vi forsøget, da det så ud til at blive rimeligt klart vejr i Garafía. Men desværre var det overskyet, da vi kom til Don Pedro, og det blev en kold tur med skyer og blæst det meste af vejen. Vi fik dog en smule solskin på tilbagevejen. På trods af det dårlige vejr var det en meget flot tur, og nordkysten levede absolut op til sit omdømme:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Ruten går igennem en af La Palmas flotteste kløfter, Barranco de Fagundo. GPSerne har som regel problemer med at foretage nøjagtige målinger i dybe kløfter, og det skete også her, så den rute, der er vist ovenfor er redigeret så godt som muligt i Google Earth. Afstande og højdemålinger må derfor tages med et gran salt, men vi mener, at turen var på ca. 9½ km med en akkumuleret stigning på ca. 950 m. Det var i hvert fald en ret god motionstur.

Efter 1½ kilometers gang fra Don Pedro nåede vi til kanten af Barranco de Fagundo, hvorfra vi kunne kigge over til vores mål, landsbyen El Tablado. Dette billede er taget på tilbagevejen, hvor vi fik nogle enkelte solstrejf. På den modsatte side af kløften ses den sti, vi skulle gå op ad:


Det var en dramatisk sti ned til bunden af kløften, hvor vi gik ned gennem flodlejet til kysten:


For at komme helt ned til vandet måtte man gå ned ad en stige, som man kan se lidt af til højre i billedet. Den så dog meget skrøbelig ud, så vi nøjedes med udsigten fra kanten.

På vejen op til El Tablado fik vi et godt indtryk af den sti, vi var kommet ned ad. Pynten hedder Proís de Don Pedro:


Her er et eksempel på, hvordan stien så ud:


Vi er nu kommet igennem kløften på vejen tilbage og kigger tilbage mod El Tablado. På det forrige billede stod Gunhild ved den gule pil:


Til slut et billede taget op igennem Barranco de Fagundo, da vi er kommet op til kanten af kløften på San Pedro siden:


Denne tur bliver ofte beskrevet som en af La Palmas flotteste vandreture, og det kan vi kun tilslutte os.

1 kommentar: