søndag den 12. februar 2012

2012-02-12: Puerto de Garafía

I går var det vores indkøbsdag, og vi kørte til hovedstaden Santa Cruz for at handle. Der er udvalget lidt større end i El Paso. Vi kørte langs nord- og østkysten til Santa Cruz, en strækning på 66 km, som tog os 1½ time. På tilbagevejen kørte vi op over den nordlige kant af det store krater, Caldera Taburiente. Den vej bliver angivet af Google som den hurtigste. Den er ganske vist den korteste på 58 km, men den er endnu mere snørklet end de fleste veje på La Palma (som alle er snørklede), så den rute tog os 2 timer. Google siger 1 time og 4 minutter, men det er helt umuligt. Kraterranden var indhyllet i skyer, og da vi var højest oppe (godt 2200 m) var buskene dækket af et tykt lag is!

Så i dag havde vi ikke lyst til at køre. Vi valgte at gå en tur fra huset ned til Puerto de Garafía, som vi også besøgte for en uge siden. Denne gang gik vi en lidt anden rute, og vi gik helt ned på pynten:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Det blev en fin tur, som blev endnu bedre af, at vi havde det hidtil bedste vejr, som vi har haft her i Garafía. Solen har skinnet hele dagen, og der har ikke været ret meget vind. Temperaturen er dog stadig lidt på den lave side med kun ca. 18°C i skyggen.

Vi gik turen med uret og kom derfor ned til pynten, som også kaldes Punta de Santo Domingo, fra den anden side. På nedstigningen er der en flot udsigt til pynten og til klippen ude i vandet, Proís de Santo Domingo:


Bemærk fritidsboligerne, som er bygget ind i klippesiden. Da det var en søndag, var nogle af boligerne besat af den lokale befolkning, og vi kunne lugte, at der var nogen, som var i gang med at ryge fisk:


Der er flere andre klipper i vandet lidt nord for pynten, og her er en af dem, som hedder Roque de las Tabaibas:


Det blev en flot tur på lige knap 10 km med en akkumuleret stigning på 690 meter. Turen tog 4 timer.

5 kommentarer:

  1. Takk for snakken....og de flotte vandre blogs, Abuelos! Natta'!

    SvarSlet
  2. Tak for kommentaren, Peter. Bemærk at Google nu bruger Pacific Standard Time i forbindelse med kommentarer, dvs. dansk tid minus 9 timer. Tiderne på vores indlæg er dansk tid. Tiden på La Palma er dansk tid minus 1 time.

    SvarSlet
  3. Kommer Tid, Kommer Råd, Abuelos! Ser i hvert fald ud til
    at I bruger jeres fint!.... Hvor jeg savner den Deep Water BLUE!

    SvarSlet
  4. Those homes don't look like they'll pass inspection!

    SvarSlet
  5. They probably do on La Palma!

    SvarSlet