fredag den 24. februar 2012

2012-02-24: Fra El Tablado til Franceses - og retur

Det var klart vejr i Garafía, da vi kørte afsted mod nordkysten kl. 11:15. Det var også fint, da vi ankom til El Tablado, og de første par km af vores tur havde vi klart solskin. Men så begyndte skyerne at rulle ind, og resten af turen var mest skyet med lidt sol ind imellem. Ikke desto mindre blev det en meget flot tur. Vi har svært ved at sige, om det er denne tur eller turen fra Don Pedro til El Tablado, som har været den flotteste indtil nu.

Vi fulgte GR-130 med et par afvigelser. På vejen tilbage tog vi en afstikker ned til landsbyen La Fajana, som ligger helt nede ved kysten. Ruten blev på godt 11 km med en akkumuleret stigning på 980 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi er ankommet til El Tablado, som har en helt utrolig beliggenhed på en smal bjergrygning med en dyb kløft på hver side. Her kigger vi mod øst, som er den retning, vi skal gå:


Vi er nu kommet et lille stykke ned, og vi kigger ned i den kløft, vi skal gå igennem. Den hedder Barranco de Los Hombres. Nede ved kysten ligger La Fajana, som har en utrolig flot beliggenhed:


Lidt længere nede kommer vi til et udsigtspunkt, som hedder Mirador El Topo, hvorfra vi kigger op i kløften. Klippen lige til venstre for udsigtspunktet er en stenbue, og under den er der en dyb hule:


På det næste billede kan man tydeligt se den sti, vi kommer til at gå op ad på den anden side af kløften. Desuden kan man se den asfalterede vej, som går fra Franceses og ned til La Fajana:


Det var en flot tur ned til bunden og op igen på den anden side. Da vi kom til de første huse i Franceses vendte vi om og gik et stykke på den asfalterede vej på tilbagevejen. Vi er nu kommet ud til kanten af kløften igen og kigger over mod El Tablado og den sti, vi kom ned ad på vestsiden:


Men inden vi vi går i gang med at tackle den, tager vi en afstikker fra GR-130 ned til La Fajana. Vi går på asfaltvejen det sidste stykke derned og tager en markvej tilbage til GR-130 i bunden af kløften. Det er den vej, der ses oven for bananplantagen:


Vi går helt ud til den store klippe på Fajana-halvøen, hvor der er en flot udsigt langs kysten mod øst:


Det blev en meget flot tur, som tog os ialt 5¼ time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar