mandag den 13. februar 2012

2012-02-13: Playa de la Veta

I dag kørte vi til Aguatavar, som ligger lidt nord for Tijarafe, for at gentage en af vores flotteste vandreture fra 2010. Det er en tur ned til en fin lille strand med sort lavasand, hvor der er bygget en lille hyggelig landsby af fritidshuse op imod en stejl klippevæg, som er ca. 450 m høj. Turen derned er både flot og dramatisk, da stien går igennem en snæver tunnel og så hen ad en smal klippehylde i ca. 150 meters højde:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Man kan køre ned til en lille parkeringsplads i 190 meters højde, men vi valgte ligesom sidst at gå fra en højde af 535 m, dels for at få lidt ekstra motion og dels for at undgå at skulle køre ned ad den decideret farlige vej til parkeringspladsen. Her ankommer vi til parkeringspladsen, og billedet giver et lille indtryk af, hvor stejl og smal vejen er:


Et stykke neden for parkeringspladsen kommer vi til en kort tunnel. Da vi var her i 2010, havde vi ingen lygte med, og det lykkedes os da heller ikke at gå igennem den lave tunnel uden at slå hovedet. Men denne gang havde vi hver en lygte med. Her er Gunhild lige kommet ud af tunnellen:


Da vi kom lidt længere ned, blev det deværre overskyet, så vores billeder er ikke helt så gode, som de kunne have været. Her er et kig ned til den sorte sandstrand med fritidshusene lige ovenfor:


Der er ikke mange strande på La Palma, så det er ikke så sært, at folk har valgt at bygge deres fritidshuse ved denne idylliske strand, selv om det er lidt besværligt at komme dertil:


Vi var de eneste folk på Playa de la Veta på dette tidspunkt, og vi nød stilheden, som kun blev forstyrret af lyden fra bølgerne, mens vi spiste vores frokost på trappen til et af husene. Derefter gik vi en tur langs kysten mod nord, hvor vi kom forbi det sted, hvorfra beboerne søsætter deres både. Mellem de to store klipper kan man skelne en del af en betonmole:


På vejen op mødte vi flere par, som var på vej ned, og da vi kom op til parkeringspladsen, var der 5 biler parkeret. Det blev en vellykket tur på 8½ km, selv om vejret drillede os.

1 kommentar:

  1. No trailer to the waterfront unloading there eh Peter?!

    SvarSlet