tirsdag den 7. februar 2012

2012-02-07: Llano Negro

Det blæste kraftigt i morges, så vi besluttede at blive hjemme til middagstid og så gå en tur fra huset. Jeg tegnede en rute i Google Earth, hvor man kan se selv de mindste stier. Ruten blev derefter konverteret til GPS format og uploaded til vores GPS. På den måde kan man lave interessante ruter, som man ikke ville have nogen chance for at kunne følge uden en GPS.

Her er den faktiske rute, vi gik:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Via en kombination af veje og stier gik vi fra huset i 550 meters højde op til en lille landsby, der hedder Llano Negro, og som ligger i en højde af ca. 925 m. For at komme ind på den retursti, som vi havde planlagt at følge, måtte vi igennem en lukket gitterport, som heldigvis ikke var låst. Lidt længere nede var stien helt overgroet, men det var kun på en kort strækning.

Vi kom nu ind i en fyrreskov, og den stærke blæst hylede i trætoppene. Det nordvestlige hjørne af La Palma er kendt for at være stormomsust, og her er et billede, hvor man kan se, at træerne tager facon efter de fremherskende nordøstlige vinde:


Stien gennem fyrreskoven gik flere km ad en dyb hulvej, som skærmede os mod blæsten. Vi havde solskin, men der var skyer mod nord, og da vi nærmede os Santo Domingo, kunne vi se en flot regnbue mod nord:


Lidt efter begyndte det at støvregne. Det så mærkeligt ud, da himlen over os var blå, men regnen kom drivende over bjergene fra øst. Vi havde heldigvis vores regnjakker med. Fra Santo Domingo tilbage til huset havde vi planlagt at gå en speciel rute gennem en kløft, som skulle hedde Barranco de los Tangues. Den går op lidt nord for vores hus.

Det gik godt nok med at komme gennem kløften, men da vi fandt den vej, der skulle føre os det sidste stykke op af kløften, opdagede vi, at den var helt overgroet med buske og krat. Den slags detaljer kan man trods alt ikke se på Google Earth:


Det blev endnu værre længere oppe, så det blev en langsommelig affære at komme igennem dette stykke på ca. 350 m, men det lykkedes da. Hvis der er nogen, som kunne tænke sig at prøve denne rute, vil vi anbefale at tage en machete med. Man kunne selvfølgelig også vælge at gå op ad den sti, vi gik ned ad i forgårs. Bortset fra vejen op af kløften var det en fin tur på 10.7 km, som tog os ialt 4¾ time.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar