torsdag den 16. februar 2012

2012-02-16: En rundtur fra Puerto de Tazacorte

Indtil nu har vejret været koldere og mere ustabilt, end det var på vores to tidligere besøg på La Palma, som begge var i januar. Ejeren af det hus, vi har lejet, bekræfter, at det har været usædvanlig koldt for februar, og han mener, det har noget at gøre med den kuldebølge, det meste af Europa har oplevet. I går var det særlig koldt med mange regnbyger, så vi blev hjemme.

Udsigten var heller ikke særlig god for i dag, så vi besluttede at køre ned til Puerto de Tazacorte og gå en tur derfra. Puerto de Tazacorte ligger midt på vestsiden af øen helt nede ved vandet og er et af de varmeste og mest solrige steder på La Palma. Vi gik ruten i retning mod uret:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi starter vores tur med at gå ned til stranden i Puerto de Tazacorte. Herfra kigger vi op gennem Barranco de las Angustias mod La Palmas store krater, Caldera Taburiente, hvor der ligger sorte skyer over toppen:


Vi fortsætter mod byen Tazacorte, som ligger lidt oppe i landet. Undervejs går vi igennem nogle bananplantager og tager en afstikker ud mod kysten, hvor vi til vores forbavselse finder en anlagt strandpromenade, som hedder "Paseo Litoral". Nedenfor er der en flot sort sandstrand, hvor der ikke er et menneske. Her er vi på vej tilbage fra kysten mod Tazacorte gennem bananplantagerne:


Efter et besøg i et supermarked i Tazacorte fortsætter vi mod Los Llanos ad hovedvejen. Vi fik lidt regn undervejs, hvor vi fik brug for vores medbragte paraplyer. Lige før vi kommer til Los Llanos støder vi på GR-130, som vi tager ned gennem Barranco de las Angustias. Her er vi kommet et godt stykke ned og kigger op gennem kløften, som på det nederste stykke er fuld af bananpalmer:


Da vi kommer lidt længere ned, får vi en flot udsigt over bananpalmerne til Puerto de Tazacorte, som ligger i kløftens munding:


Tilbage i Puerto de Tazacorte går vi en tur ned til stranden, inden vi kører hjem. Selv på en kølig dag som denne med dårligt vejr over det meste af øen, er det varmt nok i Puerto de Tazacorte til at folk ligger på stranden:


Det blev en fin tur på godt 11 km, som tog ca. 4 timer.

2 kommentarer:

  1. What's the story behind the odd building in the Barranco de las Angustias photo?

    SvarSlet
  2. Somebody had a vision that never came through - we guess...

    SvarSlet