torsdag den 9. februar 2012

2012-02-09: Rundt om Barranco de Izcagua

Det regnede stadig, da vi stod op, men ved 10-tiden klarede det op, og da vi kørte kl. ca. 10:30 var himlen stort set skyfri. Vi kørte til Las Tricias for at gå en tur op i landet rundt om en dyb kløft, som hedder Barranco de Izcagua. Det blev en flot tur på godt 10½ km. Vi gik ruten i retning med uret:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi startede i en højde af 800 m ved Las Tricias og nåede op til 1230 m ved Mataburros, hvor der ligger nogle gamle bygninger. Selvom det var forholdsvis højt oppe, kunne vi fint holde varmen i shorts og T-shirt, da solen skinnede, og der var ikke ret meget vind.

En stor del af ruten gik i en fyrreskov med de flotte langnålede kanariske fyrretræer. Mange steder i skoven var der pletter med blomstrende mandeltræer, som gjorde skoven endnu flottere:


Ruten krydser kløften Barranco de Izcagua to gange, på den øverste del og igen på den nederste del på vejen tilbage til Las Tricias. Her er vi kommet ned i bunden af kløften på den øverste del, hvor der er nogen, der har moret sig med at lave en masse varder. De bliver normalt brugt til at afmærke ruten, så hvad gør vi nu? Heldigvis var der her kun én vej, man kunne gå. Ruten bestod i øvrigt af både Senderos Locales (afmærket med grøn/hvide striber), Pequeño Recorridos (gul/hvide striber) og Gran Recorridos (rød/hvide striber):


Den nederste krydsning af Barranco Izcagua gik via GR-130 (rød/hvide striber), og på dette sted er kløften temmelig dyb, så det blev en flot afslutning på turen:


La Palma er fuld af huler, og i nogle af dem har man bygget boliger, både permanente og midlertidige. En overgang var der mange hippier, som boede i huler på La Palma. Mange af de forladte huler er stadig forsynet med døre. Her er et eksempel fra vejen mellem Las Tricias og Santo Domingo:

1 kommentar:

  1. Herligt, tak Abuelos! ....." Ka vi prøve de huler en gang, Pappa?!"....,,Joda, Liva, dem må vi ned og se på.......en gang!"

    SvarSlet