tirsdag den 21. februar 2012

2012-02-21: En rundtur fra La Zarza til Don Pedro

I morges var det skyfrit i Garafía, og satellitkortet viste ingen skyer omkring La Palma. Ikke desto mindre var det skyet, da vi ankom til La Zarza på nordkysten, og vi havde skyet og køligt vejr på det meste af vores tur. Men uanset vejret så blev det en flot vandretur igennem meget varieret terræn. Vi fulgte den rute, der hedder PR LP 9.2, og gik ruten med uret rundt:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Den første del af turen var den mest særprægede. Her går vi langs en bæk, som løber i bunden af en mindre kløft. Kløften er tilgroet med laurbærtræer, og der er meget fugtigt med masser af bregner og mos på træerne. Der hersker en eventyragtig atmosfære, som de næste billeder måske kan give et lille indtryk af:



Efter ca. 3½ km kommer vi ud af skoven, og efter yderligere 1½ km ad veje og stier ankommer vi til Don Pedro:


I går parkerede vi ved den store hvide bygning i baggrunden til højre. Derfra følger ruten GR-130 mod El Tablado på de næste 1½ km til kanten af Barranco de Fagundo. Her forlader vi GR-130 og går op langs kanten af kløften. Vi er i en højde af 365 m og skal op til La Zarza, som ligger i en højde af 1000 m. Det er en lang og anstrengende opstigning, som for det meste er ret kedelig uden meget udsyn bortset fra et par steder, hvorfra vi kan nyde synet af Fagundo kløften med El Tablado i baggrunden:


Undervejs holdt vi hvil ved en kilde, som hedder Los Dornajos, hvor der var et picnic bord. Det blev en tur på ialt 11.8 km med en akkumuleret stigning på  840 m.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar