lørdag den 18. februar 2012

2012-02-18: Ned gennem Barranco de Izcagua

Med et par forkølede hoveder og mere dårligt vejr blev det kun til en kort tur på 5½ km i dag. Vi valgte at gå ned i Barranco de Izcagua ad en godt gemt rute, som vi fandt i 2010, og så prøve at gå ned gennem kløften, idet vi håbede, at kløften ville skærme os for den kølige blæst. Det lykkedes os at gå ca. 1½ km ned langs bunden af kløften, inden vi blev standset af et fald, som vi ikke kunne klatre ned ad:

Klik her for at se ruten i Google Earth
I 2010 fandt vi en gammel vej, som går ned til bunden af Barranco de Izcagua fra Puntagorda siden (sydsiden). Noget af vejen er belagt med beton. Her kigger vi op i kløften mod det sted, hvor vi gik over den 9. februar:


Der er godt 1 km ned til bunden, hvor der findes en bygning og en installation, som ikke længere bruges. Det så ud som det gjorde i 2010. Vejen er uden tvivl lavet for at betjene denne aktivitet, hvad den så end har været:


Vi fortsatte nu ned gennem kløften. Det gik fint det første stykke, hvor vi gik i et flodleje af sand. Et stykke nede kom vi forbi et vandrør, som går tværs over kløften. Dette vandrør fortsætter i en akvædukt af beton oven for kløften, og vi har set, hvorledes denne akvædukt krydser andre kløfter langs La Palmas vestkyst:


Længere nede blev kløften smallere, og der var en masse vegetation, som vi skulle igennem. Det værste var, at der nogle steder var fuldt af brombærranker. Flere steder var der små fald, som vi måtte klatre ned ad, men efter ca. 1½ km kom vi til et, som var lidt for dybt. Her er vi på vej op igen over et af de fald, som vi kunne klare:


På vejen op stødte vi på en bjergbestiger, som var i gang med at klatre op ad kløftens væg mod nord:


Gad vide om denne bjergbestiger hører til "Izcagua Grupo Montañero", som vi har læst om på www.izcagua.com?

4 kommentarer:

  1. Flot gået, Abuelos, og JA,- ,,- Det er ingen skam å snu!", en norsk fjeldregel!.....+ Jeg ville tro det må være en vandbrønd der i bunden?! Go' Synda'!

    SvarSlet
  2. Tak for kommentaren, Peter. Ja, det kan godt være en vandbrønd, selv om det virker underligt at lave en brønd der, når man har en akvædukt med vand fra bjergene lige i nærheden. Til glæde for danske læsere, kan vi nævne, at det norske "snu" betyder "vende om" på dansk. På denne tur var vi forberedt på, at vi før eller senere ville støde på en eller anden forhindring, så vi blev nødt til at vende om.

    SvarSlet
  3. You should have said the climber was you...hmmm...then again, maybe not!

    SvarSlet
  4. Lad det være en hemmelig - indtil videre.

    SvarSlet