torsdag den 20. oktober 2011

Volcán Chinyero

Det var stadig overskyet om morgenen, men ved middagstid klarede det en smule op, så vi besluttede at tage en tur til Volcán Chinyero, hvor Tenerifes sidste vulkanudbrud fandt sted i 1909. Man kan mange steder læse, at Teides sidste udbrud var i 1909, men udbruddet fandt faktisk sted lidt nordvest for Teide i det krater, der hedder Chinyero. Der er lavet en flot sti på 5.7 km, som går rundt om krateret ("Circular Chinyero"), og der er adgang til stien fra Boca Tauce vejen (TF-38). For at spare ca. 30 km kørsel hver vej, gik vi ind fra vejen til San José de los Llanos (som ligger ca. der, hvor Google markerer El Tanque på kortet). Det gjorde så vandreturen "lidt" længere. Vi gik ialt godt 17½ km. Det var dog en nem sti med en akkumuleret stigning på kun 580 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Jeg havde tegnet en rute fra vejen (TF-373) til Chinyero i Google Earth, men da vi kom til det sted, hvor ruten startede, opdagede vi, at der er en officiel sti til Chinyero derfra. Den hedder TF 43.1 og er afmærket med gule og hvide mærker. Stien er 4.8 km lang og er nem at følge. Den går først over "sletterne" (los llanos) og derefter igennem en skov af kanariske fyrretræer med deres karakteristiske lange nåle. Vi gik en anden vej tilbage via stier og jordveje, som vi kunne følge på GPSen (den nederste del af ruten).

På vejen op til Chinyero fik vi pludselig øje på toppen af Teide mellem træerne og skyerne. Der var stadig sne på toppen:


Vi er nu startet på "Circular Chinyero" stien, som går igennem et område af lava. Vi kan se en del af krateret forude, og i baggrunden til højre ses Pico Viejo. Til venstre for Pico Viejo ligger El Teide, som nu er skjult i skyer:


Vi gik rundt om Chinyero med uret og er nu kommet til ca. "klokken 4", hvor vi kan se ind i krateret:


Her er et nærbillede af krateret, som er taget fra en position nær "klokken 5":


Det var en interessant vandretur, selvom Chinyero ikke er så dramatisk som Pico Viejo eller Teide. Der er mange vandrestier i dette område, som mærkeligt nok ikke er omtalt i de fleste vandre guides.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar