onsdag den 12. oktober 2011

Pico Viejo

Den næsthøjeste top på Tenerife er Pico Viejo på godt 3100 m. Så den ville være en god forberedelse på turen til El Teide. Pico Viejo er et krater på sydvestsiden af El Teide. Det blev dannet ved et udbrud i 1798. Sti nr. 9 går fra en højde af godt 2000 m op til Pico Viejo, så det er en stigning på knap 1100 m. Her ses vores rute i Google Earth. På vejen tilbage fulgte vi ikke sti nr. 9 hele vejen. Turen blev på ialt 14 km:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Stien går næsten plant de første ca. 1½ km og begynder så at stige op gennem et område af sort lava. Her kigger vi op imod Pico Viejos krater:


Vi er nu kommet et stykke op og kigger tilbage mod vest, hvor vi kan se Teno halvøen stikke ud til højre. I baggrunden til venstre ses øen La Gomera:


Vi havde læst nogle beskrivelser af stien på internettet, hvor den blev omtalt som en "helvedes-sti", da den er stejl og belagt med et lag sand og lavagrus, så man hele tiden skrider tilbage. Så vi frygtede det værste. Men vi syntes nu ikke, at stien var så slem, som den blev udråbt til. Der var dog nogle etaper, som var ret hårde, specielt på de sidste 3-400 højdemeter.

Stien går rundt om sydsiden af Pico Viejos krater, og man kommer op til kraterranden på den side, der vender over imod El Teide. Det var et flot syn med Teide på den ene side og Pico Viejos farverige krater på den anden:


Vi klatrede lidt ned i krateret, hvor vi sad på en hylde og holdt hvil, mens vi nød den flotte udsigt:


Det tog godt 4 timer at gå op, men kun 3 timer at gå ned. Det var faktisk ret nemt at gå ned, da man et stort stykke af vejen kunne halvvejs glide ned ved at sætte hælen i det løse sand og grus på stien. Så det gik fint med at klare 1100 m, men kan vi klare 1700 m på én dag?

--------------

SIDSTE NYT: Undersøisk vulkanudbrud ved øen El Hierro. Beboere evakueret. Klik her for detaljer.

--------------

Ingen kommentarer:

Send en kommentar