søndag den 16. oktober 2011

Fra Los Silos til Las Moradas og Talavera

I dag kørte vi til byen Los Silos på Teno halvøen, hvor vi gik en 12½ km rundtur i  det storslåede bjergrige terræn, som Teno er kendt for. Det blev faktisk en ret hård tur med en akkumuleret stigning på 1215 m, og da vi startede i en højde af ca. 100 m, var det både varmt of fugtigt. Her er vores GPS rute i Google Earth set fra nord:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi gik turen med uret rundt. Stien starter med at gå op gennem en kløft, der hedder Barranco Bucarón. Det var en flot stenbelagt sti, som var nem at gå på, selvom den var ret stejl. Efter et par km kom vi til Las Moradas, hvor der er nogle gamle ruiner:


Vi kigger her ned gennem Barranco de Bucarón mod Los Silos til venstre. På højre side af rygningen er der en flot kløft, som hedder Barranco de los Cochinos, men da det var mod solen, var det svært at tage billeder i den retning. Stien fortsætter opad rygningen og går ind i en skov, der mest består af laurbær træer. Vi møder flere andre stier, og der er skilte, der fortæller, hvor de går hen. Vi følger skiltene mod El Palmar og går til sidst på en ret smal bjergrygning med en flot udsigt til begge sider. Der var nu begyndt at komme skyer ind fra havet. Stien går rundt om den klippe, der ses på billedet, og fortsætter så hen ad rygningen:


Før vi kom rundt om klippen gik der en sti fra, som går ned til byen El Palmar. Her er en udsigt til El Palmar:


Længere nede af rygningen kommer vi til Talavera, som er opkaldt efter en af Tenerifes erobrere. Der står i dag nogle ruiner af en gammel landboejendom. Vi er nu nede i skyerne:


Stien fortsætter ned i en kløft, der hedder Barranco de Blas. Den er stejl og ikke så god at gå på, som den sti vi gik opad. Det sidste stykke er dog stenbelagt, og her er en udsigt fra den nederste del:


Det var en flot tur, som kunne have været endnu flottere, hvis vi havde haft klart vejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar