søndag den 12. juni 2011

Fra Juviles til Trevélez via GR-7

Der var udsigt til en varm dag, så vi valgte at gå et stykke af GR-7 fra Juviles til Trevélez, som ligger lidt højere end resten af GR-7. Vi startede i Juviles i en højde af 1270 m og gik så op over en rygning på 1765 m, hvorefter stien går nedad mod Trevélez, som ligger i en højde af 1450 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Det blev vores mest anstrengende tur indtil nu, med en akkumuleret stigning på 1265 m og en længde (ifølge GPSen) på 19.4 km. Men det blev også en af de flotteste ture, vi har gået. De første 4 km fra Juviles til kanten af rygningen var dog ikke særligt spændende, og vi var lige ved at vende om. Men vi fortsatte heldigvis, og da vi kom over rygningen, blev vi mødt af dette syn:


Det skulle være Mulhacén, det højeste punkt i Sierra Nevada på 3482 m i midten, og toppen til højre er Pico Veleta på 3394 m. Vi nød den flotte udsigt hele vejen ned til Trevélez, som har en skøn beliggenhed:


Her er vi kommet ned til byen, hvor vi krydser broen over Rio Trevélez:


Trevélez er stærkt præget af turismen. Vi sad lidt på en plaza midt i byen, hvor et orkester spillede traditionelle spanske melodier.

På vejen tilbage blev toppen af bjergene efterhånden dækket af skyer, som det sker næsten hver eftermiddag. Men vi var heldige med at have en klar udsigt til toppen hele vejen ned til Trevélez, så alt i alt blev det en meget vellykket tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar