torsdag den 23. juni 2011

El Morrón del Mediodía

Det var vores sidste vandretur på denne rejse, og for at sætte prikken over i'et besluttede vi os for at bestige El Morrón del Mediodia, en af Sierra Nevadas bjergtoppe i nærheden af Puerto de la Ragua med en højde på 2753 m. Her er vores faktiske rute i Google Earth set mod syd:

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Vi startede fra Puerto de la Ragua i en højde af 2000 m ved 10-tiden, hvor temperaturen var godt 18°C. Der blæste en frisk brise, og da vi kom lidt højere op, blev det ret køligt, men vi kunne godt holde varmen, da vi konstant gik opad. Her kigger vi op mod tre bjergtoppe, som fra venstre til højre er El Morrón San Juanero (2610 m), El Morrón del Mediodía (2753 m) og Alto de San Juan (2786 m):


Vi startede med at gå til El Morrón San Juanero, idet vi gik tværs over bakkerne uden at følge nogen sti. Her holder vi pause på toppen, hvor vi har søgt læ for den kolde vind:


Der var en flot udsigt fra San Juanero, men den blev endnu flottere, da vi kom til Mediodía. Toppen til venstre er Mulhacén:


Ifølge vejrudsigten skulle temperaturen ved 2700 m nå op til 14°C i dag, men det føltes faktisk varmere her end på San Juanero. Vi fandt et godt sted med læ for vinden til at spise resten af vores frokost. Udsigten var enestående, og som I kan se, er vi nu nået op over "snegrænsen":


Turen blev på 12.2 km med en akkumuleret stigning på 840 m. Det blev en flot afslutning på vores vandre-ferie i Andalusien.

1 kommentar:

  1. Flot gået, Abuelos, og Velkommen Hjem til sommer i Gamlelandet!

    SvarSlet