søndag den 19. juni 2011

Et loop fra Mecina Bombarón til Lastonar

Vejrudsigten lovede lidt lavere temperaturer end i går, så vi besluttede at gå en tur fra Mecina Bombarón, som ligger i en højde af ca. 1200 m. Vi fandt et GPS track på Wikiloc med en ca. 16 km lang rundtur, som går op til et sted, der hedder Lastonar, hvor der er adgang til GR-240 (Sulayr), i en højde af ca. 2000 m. Her er vores faktiske rute:

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Vi gik turen i retningen mod uret. Det første stykke var sammensat af stykker af jordvej og små lokale stier, hvoraf de fleste var tilgroet med ukrudt. Man skal holde godt øje med GPSen for at følge denne sti, og uden GPS sporet ville det have været helt umuligt. Efter ca. 5 km kom vi ud på en god grusvej, som gik i en fyrreskov. Det var lykken, da vi sjældent har svedt så meget, som vi gjorde på det første stykke.

Efter et par km forlod vi vejen og gik op gennem et brandbælte, som førte os til en gammel stenbygning, som formentligt er Lastonar, men der var ingen skilte:


Herfra gik vi tilbage via en anden grusvej, der til sidst møder GR-7, som vi fulgte tilbage til Mecina Bombarón. Det blev en lang tur på 16.7 km med en akkumuleret stigning på 945 m. På nedturen kom vi igennem et område med mange gule blomster af en ny slags, som ligner små takkede stjerner. De to rækker af kasser nedenfor er bistader, som der var mange af i dette område:


Til slut et billede fra et flot udsmykket hus i en af Mecina Bombaróns smalle og stejle gader:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar