lørdag den 11. juni 2011

Fra Cádiar til oven for Bérchules

Vi startede i Cádiar ligesom for tre dage siden, men denne gang gik vi mod nord i retning mod Bérchules, idet vi fulgte GR-7. Denne del af GR-7 har en god stigning fra ca. 920 m i Cádiar til ca. 1330 m i Bérchules over en strækning på ca. 5 km. På vejen op gik vi dog udenom byen Naríla og fortsatte lige til Alcútar, en lille by, som ligger ½ km før Bérchules. Her mødte vi to unge mænd til hest, som var i færd med at transportere halm, som anbringes i bøjlerne på hestens sider. Det er ellers sjældent, at man ser unge mennesker, som benytter sig af de traditionelle arbejdsmetoder:


I Bérchules kom vi forbi denne flotte kilde (fuente):


En af de gode ting ved at vandre i Las Alpujarras er, at selv de mindste byer har en kilde med rindende vand, som er rent og koldt, så man behøver sjældent at tage ret meget vand med.

Der var kun godt 5 km til Bérchules, og vi ville godt gå lidt længere, så vi fortsatte mod nord ad en lokal sti, som hedder "Junta de los rios". Den går langs siden af den kløft, hvor floden Rio Grande de Bérchules løber, og går forbi det sted for Rio Chico mødes med Rio Grande. Vi håbede at kunne gå dertil, men undervejs tog vi en forkert sti og måtte gå tilbage, og da vi havde gået 8½ km besluttede vi at vende om. På det sted lå der en gammel ruin i flotte omgivelser:


På vejen tilbage gik vi gennem byen Naríla. Hele turen blev ifølge GPSen på 16.7 km med en akkumuleret stigning på godt 830 m.

Klik her for at se ruten i Google Earth.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar