lørdag den 4. juni 2011

Fra Cherín til Alcolea via GR142

Atter en dag med udsigt til dårligt vejr i bjergene. Så vi valgte endnu engang at gå en tur på den lave sti, GR142. Vi kørte igen til Cherín, men denne gang gik vi mod øst i retning af Alcolea. Vi nåede til Alcolea, og da vi kom tilbage havde vi sat nogle nye rekorder for denne rejse. Vi gik ialt 15.7 km med en gennemsnitsfart på 5.0 km/t, når vi gik ("moving average"), og et totalt gennemsnit på 3.3 km/t.

De 15.7 km er den afstand, vores GPS måler, og det er den, vi stoler mest på. Google Earth giver en afstand på 14.6 km. Klik her for at se ruten i Google Earth.

Turen til Alcolea gik først langs kanten af Barranco del Rio Alcolea, og derefter op gennem bunden af en side-kløft, som vi ikke kender navnet på. Vi startede i en højde af 540 m og vores mål i Alcolea havde en højde af 730 m. Her er en udsigt til Alcolea:


Og her er et billede fra Alcolea med dens karakteristiske kirke:


Vi har før vist billeder af blomstrende buske, som minder om gyvel, og som findes overalt i dette område. På denne tur bemærkede vi, at blomsterne var fulde af små insekter, som dette:


Måske er der der en eller anden, som kan fortælle os, hvad buskene og insekterne faktisk hedder?

4 kommentarer:

  1. It's an oil beetle, I believe.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Meloe

    SvarSlet
  2. No it's not....but that might point one in the right direction...google on.

    SvarSlet
  3. Hej Karin. - Jeg har det princip, at kirker skal ses udefra - .så er det fantastiske bygningsværker.

    SvarSlet