lørdag den 18. juni 2011

El Chullo

Der var udsigt til endnu en meget varm dag, så vi besluttede at køre op til Puerto de la Ragua, som er et pas i Sierra Nevada bjergene i en højde af godt 2000 m, og gå en tur derfra. Vi nåede passet kl. 10, og bilens udendørs termometer viste en temperatur på 18.5°C. El Chullo er en bjergtop på godt 2600 m, som ligger på den østlige side af passet. Her er et billede af vores rute fra Google Earth, hvor vi kigger mod syd:

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Vi er nu på vej op mod El Chullo, som er særlig flot på denne årstid, hvor den er dækket af gule blomster, en lavtvoksende plante af gyvel-familien:


Efterhånden som vi kommer højere op, kan vi begynde at se de sneklædte toppe af Sierra Nevadas højeste tinder:


Efter ca. 1½ time nåede vi toppen af El Chullo i en højde af godt 2600 m:


Der var kun 4 km til toppen af El Chullo, og vi ville gerne gå lidt længere, så vi fortsatte langs rygningen mod vest. Hele rygningen var et hav af gule blomster. Her kigger vi tilbage mod El Chullo:


Vi kom forbi et skilt som pegede østpå mod Lagunilla Seca, og vi forsøgte at følge stien, men den forsvandt for os, og vi vidste ikke, hvor Lagunilla Seca lå. Vi kunne se en sti lavere nede, så vi gik ned over skråningen til den sti, som viste sig at være returstien fra Lagunilla Seca. Den møder til sidst GR-240 (Sulayr), som vi fulgte tilbage til Puerto de la Ragua. Det blev endnu en flot tur på 13 km.

Da vi kørte derfra, viste bilen en udendørs temperatur på 24.5°C, og det var køligere højere oppe, så det var et perfekt sted at vandre på denne årstid. Da vi nåede tilbage til Nechite ved halvfem tiden var temperaturen igen på 34°C.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar