lørdag den 9. juni 2012

2012-06-09: Under Ruta del Cares

Det dårlige vejr fortsætter, og i dag skulle det blive rigtigt dårligt med risiko for regn hele dagen. Vi besluttede at prøve den sti langs Río Cares, som ligger neden for det første stykke af Ruta del Cares, som omtalt i vores indlæg for den 4. juni.

Det var tørvejr, da vi kørte fra Asiegu over middag, men det begyndte at regne, da vi ankom til Poncebos. Det var en lørdag, og på trods af det dårlige vejr var der en masse biler parkeret overalt. Vi måtte parkere lidt neden for afkørslen til tunnelbanen ved elværket. Derfra havde vi ca. 1½ km til enden af den grusvej, der går langs Río Cares. Den fortsætter ca. ¾ km længere som en bred sti. For enden af den brede sti var stien begravet i et stenskred, som Gunhild her er på vej over med sin røde paraply:


Men hvem er det så, der går længere henne på den smalle sti? Det ligner da ...

På trods af det dårlige vejr var det en flot tur langs floden. Vi gik langs en imponerende klippevæg, og vi må nok indrømme, at vi var en smule nervøse for nedfaldende sten, især fordi det regnede:


Nogle steder var vi dog godt beskyttet mod både regn og sten, som f.eks. her:


Regnen og blæsten tog til, så paraplyen var ikke nok, men heldigvis havde vi taget vores regnjakker med. Vi havde håbet, at vi kunne gå op til Ruta des Cares via den sti, der går op ad skråningen lidt længere fremme på det næste billede. På vores tur den 4. juni så vi, at der er en forbindelse mellem de to stier på dette sted:


Men vi opgav det, dels fordi det blæste kraftigt omkring dette hjørne, og dels fordi stien var en stejl jordsti, som ville være glat i regnvejr. Så vi gik samme vej tilbage. Det blev en tur på godt 7 km.

1 kommentar:

  1. .....for ikke at snakke om STENSKRED, Abuelos! Go' Synda'!!!

    SvarSlet