torsdag den 7. juni 2012

2012-06-07: En tur fra Oceño

Vejret var ustabilt fra morgenstunden med udsigt til regnbyger om eftermiddagen, så vi ville helst ikke gå på en smal sti og især ikke på en skovsti. Vi søgte derfor på Google Earth efter en grusvej eller lignende, som gik i åbent terræn, og som ikke lå for langt væk. Vi fandt én, som starter i landsbyen Oceño, og som ligger lidt øst for Las Arenas. Her er vores rute på et kort, hvor vi kigger mod syd:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi kørte fra Asiegu mod Las Arenas over middag og fortsatte 5½ km ad hovedvejen (AS-114) til Mildón, hvor vi drejede fra mod Oceño. De 4 km op til Oceño går i hårnålesving fra en højde af ca. 100 m op til ca. 500 m. Der er flere skilte, som viser en stigning på 12%. På trods af det overskyede vejr var der en flot udsigt på vejen op, og den var endnu flottere på vejen ned.

Ved starten af vores planlagte tur var der et skilt, som viste, at vi gik på vandresti PR-AS 159, og lidt længere oppe var der et større skilt med et kort over ruten, som hedder "Ruta de Trespandiu". Den første del af vores rute op til bebyggelsen Jaces faldt sammen med PR-AS 159, men derefter fortsatte vi op i bjergene mod syd, hvor PR-AS 159 drejer rundt om en bakke mod nord og fortsætter ned til broen Puente de la Vidre, som går over Río Cares ved Trescares.

På Google Earth ser det ud til, at vejen er en grusvej, men de første 2½ km er faktisk dels asfalteret og dels belagt med beton. Halvanden km oppe stod der en bænk, hvorfra der var en fin udsigt til Oceño:


Undervejs kom vi forbi både heste og køer, som gik frit omkring. Det ser ud til at være almindeligt i Asturias. I Asiegu har vi flere gange set både heste og køer gå forbi vores hus inde midt i landsbyen:


Efter 2½ km blev vejen til en grusvej, hvor kun de stejleste hjørner var belagt med beton. Skyerne lå lavt over bjergene ned til en højde af 800-900 m. Det var ellers et flot landskab, som uden tvivl ville have været meget flottere i klart vejr:


Vi nåede op til en højde af 920 m, og til slut gik vi i skyerne:


Vi gik til enden af vejen, hvor det sidste stykke er belagt med beton.  Derfra starter en sti, som vi havde planlagt at gå et stykke op ad, men vi opgav det på grund af skyerne. Vejen var 4½ km lang, men vores tur blev på godt 10½ km, da vi måtte gå tilbage for at hente et par solbriller, som vi havde lagt fra os ved enden af vejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar