søndag den 15. september 2013

2013-09-15: Collado de los Apretaderos

I dag valgte vi tur 30c i Charles Davis' bog "Walk the Axarquía", som er en kombination af stykker fra tre andre ture. Turen går først langs en bjergrygning, der hedder Collado de los Apretaderos, og returnerer derefter lands en vandkanal (acequia) længere nede ad bjergsiden på den side, hvor Río Chillar løber nede i bunden. Det viste sig imidlertid, at vandkanalen flød over, og det ville være farligt at gå på den våde betonkant, som kun er ca. 30 cm bred og nogle steder kun det halve. Vi måtte derfor vende om og gå tilbage ad rygningen igen. Det blev turen dog ikke nemmere af, da rygningen i modsætning til vandkanalen har mange stejle stykker. Turen blev på ialt 10½ km:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Turen starter fra et picnic område, der hedder "Área Recreativa El Pinarillo", som ligger 5 km på en grusvej nord for hulen i Nerja (Cueva de Nerja). På det første billede er vi på vej op til rygningen og har en flot udsigt til bjergene mod nord:


Vi fortsætter langs rygningen mod syd, og udsigten er fantastisk hele vejen. Her kigger vi mod nord, hvor vi kan se den sti, vi er kommet ad:


Langs rygningen gror der nogle dværgpalmer, der minder os om de palmer, man i Florida kalder palmetto:


På den sydligste del af ruten har vi en fin udsigt til Frigiliana. Her er et sammensat panorama af udsigten mod vest:


Herfra kan vi også se ned til kysten ved Nerja:


På vej ned til returstien langs vandkanalen kommer vi endnu tættere på Frigiliana, som er en af de mest populære byer blandt turisterne i Axarquía:


Vi kommer ned til starten af vandkanalen, hvor der er et stort reservoir, og den første del af kanalen er ret bred:


Men snart snævrer kanalen ind, og den smalle kanal flyder over med vand lige så langt vi kan se videre frem:


Så vi vender om og går samme vej tilbage. Vi går dog først lidt længere ned ad stien og overvejer at gå ned til bunden for at gå langs Río Chillar tilbage, men for det første vil det gøre ruten meget længere (den planlagte rute var på 12 km), og for det andet havde vi ikke vandsko med. Det er meget populært at gå op igennem Río Chillar, hvor man går i vand det meste af vejen.

Da vi kommer op til vejen igen, fortsætter vi lidt rundt om enden af Río Chillar dalen langs Cuesta de los Galgos, før vi går ned igen. Vi havde håbet at kunne se ned til floden, hvor vi kunne høre folk plaske rundt, men vi kunne ikke se noget for de mange træer, der gror langs floden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar