fredag den 13. september 2013

2013-09-13: En rundtur fra Daimalos Vados

Det var mest overskyet i dag, så vi besluttede os for en kort tur ikke for langt fra Sayalonga. Valget faldt på en tur fra en lille landsby, som hedder Daimalos Vados, og som ligger lidt vest for Corumbela, kun 16 snørklede km fra Sayalonga. Turen havde vi selv lagt ved at tegne den ind på Google Earth, hvor man tydeligt kan se alle de små veje i området. Det blev en fin lille tur på 7½ km:

Klik her for at se ruten i Google Earth
 Det område, vi gik igennem, består af opdyrkede marker. Afgrøderne skiftede på vejen rundt. Vi gik turen mod uret rundt, og det første stykke bestod af afsvedne marker med mandeltræer. Mandlerne var modne og mange af dem var faldet ned fra træerne:


Da vi kom lidt højere op, fik vi en flot udsigt til La Maroma. Lige på det tidspunkt var himlen klar, men der gik højst et kvarter, før hele bjerget var indhyllet i skyer:


Vi var nu kommet op i et område med vinmarker, og vinhøsten var i fuld gang. Nogle steder hang druerne i vejkanten, så vi igen kunne supplere madpakken med lidt frisk frugt:


Vi mødte en mand på et muldyr, som åbenbart troede, at vi var faret vild. Han sagde en hel masse til os, men vi måtte desværre kvittere med "no comprende":


På den sidste del af turen ændrede afgrøderne sig til mango og avocado. Da vi kom ned til landsbyen, så vi, at man lagde druerne ud på jorden og dækkede dem til med kanvas eller plastik i form af et lavt telt. Det samme havde vi set undervejs. Vi gik ind i landsbyen og fandt en dame, som kunne snakke engelsk. Hun forklarede os, at man på den måde laver rosiner. En anden del af høsten bruges til at lave moscatel, en sød vin. Den laves bl.a. i Árchez, sagde hun, hvor der er adgang for turister - med smagsprøver (det må vi prøve):


 I udkanten af Daimalos kom vi forbi "Fuente Daimalos", som er en gammel kilde af arabisk oprindelse:


Alt i alt en fin tur, som vi bare faldt over.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar