torsdag den 12. september 2013

2013-09-12: En rundtur fra Canillas de Albaida

I dag tog vi endnu en rute fra Guy Hunter-Watts' bog "Walking in Andalucía". Det er en rundtur fra Canillas de Albaida, som han kalder "The Walk of Stepping Stones & Mountain Chapels". Ifølge bogen skulle turen være 11 km lang, men vores GPS målte den til at være kun 8.7 km lang, og denne gang fulgte vi nøjagtigt bogens rute:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Canillas de Albaida ligger kun 9 km nord for Sayalonga. Vejen går igennem Árchez via en snørklet ensrettet gade med trafiklys i begge ender, men der er ikke et eneste skilt, som fortæller, at det er vejen til Canillas de Albaida. Vi parkerer ved indgangen til Canillas, og starter turen med at gå igennem byen, som er ganske charmerende. Her er et billede fra byens plaza:


Den første del af ruten går op langs Cájula floden, som man krydser utallige gange på trædesten (stepping stones). Det er den nederste gren af ruten på kortet ovenfor. Ruten fortsætter nu på en grusvej, og overgangen fra stien langs floden til grusvejen måtte vi søge lidt efter. Man skal gå op lige til højre for dette hvide hus:


Vejen tilbage til byen gik igennem et område med oliventræer. Hist og her stod der også nogle figentræer langs vejen med modne figner. De gav et godt tilskud til madpakken:


Vi syntes ikke, at denne tur var særligt spændende, og har svært ved at forstå, at det er en af Guy Hunter-Watts' favoritter i Axarquía.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar