fredag den 6. september 2013

2013-09-06: Playa de las Alberquillas

Jo, det blev til en badedag i dag. Den hører egentlig ikke hjemme i en vandre dagbog, men måske kan det interessere nogen, hvor man på Costa del Sol finder en køn strand med god snorkling, og som ikke er overrendt af turister.

For tre dage siden var vi på stranden mellem Caleta de Vélez og Torre del Mar, og det var en almindelig kedelig strand på en lige strækning langs kysten med sand, parasoller og liggestole. Der var intet at se under vandet, som var uklart på grund af brændingen.

Den slags strande er der mange af, og det er hovedsageligt her, man finder turisterne. Hvis man vil finde en mere isoleret strand med klipper og klart vand, som egner sig til snorkling, er der en strækning mellem Nerja og Almuñécar, som har mange små bugter af den slags. Vi valgte en, der hedder Playa de las Alberquillas, som ligger ca. 10 km øst for Nerja ved kilometer 299 på rute N-340a.

Her er udsigten fra parkeringsområdet, som den så ud, da vi ankom kl. 11:30:


Vi mener, det er hotellerne i Torremolinos, man kan se i baggrunden. Stranden ligger inden for naturparken "Paraje Natural Acantilados de Maro-Cerro Gordo", så der er ingen faciliteter eller services.

Vi gik hen til klipperne på hjørnet til højre i billedet:


Her var der ingen mennesker, da vi ankom. Senere kom der et par enkelte. Vi snorklede omkring klipperne, hvor vandet var krystalklart, og der var mange forskellige slags fisk.

Da vi gik kl. 14:30, tog vi et billede under andre lysforhold og fra en lidt anden vinkel:


Øst for Playa de las Alberquillas ligger der flere bugter med kønne strande, som også ser meget tiltalende ud:


Måske prøver vi en af dem næste gang, det er badedag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar