onsdag den 4. september 2013

2013-09-04: Fra Alcaucín til Cueva de la Fájara

I går tog vi en stranddag, så i morges var vi klar til en ny vandretur. Vi besluttede os for tur nr. 1 i "Walk the Axarquía", en bog af Charles Davis i serien "Discovery Walking Guides". Man kan downloade GPS tracks for alle turene i denne bog på dwgwalking.co.uk. Det er en stor fordel, da det kan være svært at følge ruten ud fra beskrivelsen i bogen. Det viste sig også at være tilfældet på denne tur. Selv med turen på vores GPS gik vi forkert et par gange, men fordelen er, at man opdager det ret hurtigt.

Tur nr. 1 skulle være en 10-km tur af middel sværhedsgrad fra en by, der hedder Alcaucín, som ligger ca. en times kørsel fra Sayalonga. Turen går forbi en hule, som hedder Cueva de la Fájara, og som indeholder tunneller på op til 1½ kilometers længde. Hulen ligger nær ved byen Canillas de Aceituno. Her er et kort med vores rute, som gik hen og blev på ialt 11 km inklusive de gange, vi gik forkert, samt en tur igennem Alcaucín til sidst:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Landsbyen Alcaucín ligger i et kønt område med bakker og dale beklædt med bl.a. kaktus, agave, oliven- og mandeltræer, samt vinmarker, og overalt ligger der huse. Det første billede, hvor vi kigger tilbage mod byen, giver et godt indtryk:


De første 5 km gik ruten ad smalle veje belagt med beton, asfalt eller grus. Efterhånden blev der lidt længere mellem husene, og landskabet blev lidt mere vildsomt:


Turen fortsætter nu ad en smal sti, som krydser et vandløb, hvor der er et lille vandfald. Lige inden vandfaldet er der et lille stykke, hvor stien er ødelagt af et jordskred, så det er en smule besværligt at passere. Stien fortsætter ud til et punkt, hvorfra man kan se indgangen til Cueva de la Fájara:


Hvis der er nogen, der har lyst til at se, hvordan der ser ud inde i hulen, kan man finde et lysbilledshow på YouTube ved at klikke her.

Det meste af vejen fra hulen og tilbage til Alcaucín gik på en køn sti langs grænsen til Parque Natural. Turen tog ialt 5 timer, og de 11 km havde en akkumuleret stigning på godt 700 m, kun 50 m mere end den tur vi gik i forgårs ved Sayalonga.

Inden vi kørte hjem gik vi en tur gennem landsbyen, som er ganske charmerende. Hovedgaden er dækket af et net for at skærme mod solen:


Til venstre ses en flot kilde med fem haner. Man mener, at den er lavet af maurerne, og ifølge gammel overtro vil man blive gift med én fra Alcaucín, hvis man drikker af den midterste hane:


Men måske virker det ikke, når man bruger en plastikflaske og man er over 65...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar