onsdag den 23. maj 2012

2012-05-23: Asiegu - Carreña - Asiegu

Så er vi startet på et nyt vandre-eventyr, denne gang i det nordlige Spanien i og omkring Picos de Europa, som er Spaniens ældste nationalpark. Det spanske flyselskab Vueling har i år startet en rute fra Aalborg til Barcelona. Den tog vi med og fortsatte med Vueling fra Barcelona til Bilbao. Derfra kørte vi godt 200 km til en lille by i Asturias, som hedder Asiegu, hvor vi har lejet en hus i en måned. På nedenstående kort fra Google Earth kan I se, hvor det ligger:


Desværre ankom vores bagage ikke til Bilbao sammen med os, og vi måtte vente i godt 2 døgn, før den dukkede op med en taxa i Asiegu. Heldigvis, kan man sige, var vejret ret dårligt de første to dage, så vi måtte alligevel blive hjemme det meste af tiden. I går gik vi en kort tur på 4½ km omkring Asiegu.

I dag havde vi det flotteste vejr med klar himmel og temperaturer på 20-25°C. Vi gik en rundtur på 8 km fra Asiegu til en lidt større landsby, som hedder Carreña. Men først skal vi have et billede af vores hus i Asiegu (som Google kalder Asiego), Casa de Pamirandi:


Huset er i to etager, og vi har den ene halvdel af huset, mens ejeren bor i den anden. Fra balkonen, som ses på billedet, har vi denne udsigt til Picos de Europa mod syd:


Billedet er taget tidligt i morges, hvor der stadig lå lidt tåge nede i dalen.

Kl. ca. 11 startede vi på vores vandretur, hvor vi gik ruten på nedenstående kort med uret rundt:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Hele området er fantastisk flot, synes vi. Bjergene omkring os er helt utroligt grønne og frodige, og udsigten til de takkede og sneklædte toppe i Picos de Europa gør det hele endnu flottere. Her er et eksempel fra nedstigningen til Carreña:


Lidt længere nede fandt vi et flot sted at holde hvil:


Carreña er en lille hyggelig by. Her er et billede fra midten af byen med et af de typiske forrådskamre, som ses overalt i Asturias (se dansk artikel om "oldtidens køleskab"). I baggrunden ses en gammel bro, overgroet med efeu, hvor vi krydsede det vandløb, som vi havde fulgt ned gennem slugten:


Til slut vil vi gerne vise et billede, som er taget på tilbagevejen til Asiegu, hvor vi har zoomet ind på de sneklædte toppe i Picos de Europa:


Den mest berømte top er Pico Urriellu, som er det firkantede bjerg i midten. Det kaldes også Naranjo de Bulnes. Med en højde på 2519 m er det ikke det højeste bjerg i Picos de Europa, men det er det mest særprægede og samtidigt det mest eftertragtede blandt bjergbestigere.

3 kommentarer:

 1. Hola Carl, soy Manolo, y veo que haces unA bonita crónica de tu viaje a Asiegu. Que disfrutéis mucho de vuestras vacaciones en Asturias. Ya sabes, estamos a tu lado para lo que necesites.

  SvarSlet
 2. Det må jeg sige, det nogle vanvittigt gode billeder i får taget undervejs!

  Mvh.
  Frederik
  Http://www.a-kasse.me

  SvarSlet
 3. Det må jeg sige, det nogle vanvittigt gode billeder i får taget undervejs!

  Mvh.
  Frederik
  Http://www.a-kasse.me

  SvarSlet