tirsdag den 29. maj 2012

2012-05-29: En rundtur fra Lago de la Ercina

I dag kørte vi op til Lagos de Covadonga, som ligger 12 km fra den hellige hule og kirken i Covadonga, som vi besøgte den 24. maj. På de 12 km kører man næsten 900 m opad, for de to søer, som udgør Lagos de Covadonga, ligger i en højde af ca. 1100 m. Vi kørte op til den højest beliggende sø, Lago de la Ercina, hvorfra vi gik en rundtur, som vist på nedenstående kort fra Google Earth, hvor vi kigger mod syd:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Det var en meget flot køretur op til Lagos de Covadonga. Da vi kom til den første sø, Lago de Enol, var det klart vejr, og vi blev mødt af en fantastisk udsigt med en stribe sneklædte bjerge bag søen. Vi fortsatte op til Lago de la Ercina, som ses her:


Der var en del mennesker omkring søerne, men da vi kom lidt længere væk, mødte vi flere køer end mennesker på stierne:


De fleste køer har en bjælde om halsen, og i nogle områder var der så mange køer, at larmen fra bjælderne var helt enorm.

Fra den sydlige ende af vores rundtur fortsatte vi lidt højere op ad PR-PNPE 4, som går til Vega de Ario. Vi nåede op til en højde af godt 1350 m, før vi vendte om. Undervejs holdt vi hvil på et sted, hvor klipperne havde mange skarpe kanter, der mindede os om den type lava, man på Hawaii kalder a'a:


Her lykkedes det os at fotografere et af de grønne firben, som vi har set flere af, men de forsvinder som regel hurtigt, når vi overrasker dem på stien. Vi kan læse på internettet, at det formentligt drejer sig om enten en "western green lizard" eller en "Schreiber's green lizard":


Om eftermiddagen kom der en del skyer over bjergene, og luften blev diset, så udsigten var ikke så god, som den kunne have været. Det var ellers nogle flotte landskaber, vi gik igennem. Her er et billede taget nær "Majada Belbín", hvor vi gik hen ad en grøn rygning med en flot udsigt til alle sider:


Alt i alt en virkelig flot tur på ca. 10½ km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar