mandag den 28. maj 2012

2012-05-28: Bulnes

Fra Las Arenas går der en vej mod syd ind i hjertet af Picos de Europa. Den tog vi i morges og kørte 6 km ind til et sted, der hedder Poncebos. Derfra går der en tunnelbane ("funicular" på spansk) op til en lille landsby, der hedder Bulnes. Men man kan også gå derop, og det valgte vi naturligvis at gøre. Her er vores rute (kortet er drejet, så vi kigger mod sydøst):

Klik her for at se ruten i Google Earth
Ruten går op gennem en snæver kløft, hvor der løber en flod, som hedder Río Texu. Vi startede turen kl. 10, og på det tidspunkt lå det meste af kløften i skygge, så vi ventede med at tage billeder til tilbageturen. Vi gik først til Bulnes og fortsatte lidt op ad GR-203 til et udsigtspunkt, som hedder "Mirador Picu Urriello". Her kan man lige netop se Picu Urriello, som er det mest kendte bjerg i Picos de Europa - og måske i hele Spanien - i en åbning mellem de nærmere liggende bjerge:


Vi gik lidt længere op ad stien til en højde af lige knap 800 m (vi startede i 250 meters højde), før vi vendte om. På vejen tilbage til Bulnes havde vi denne udsigt, hvor man kan se de to landsbydele, som Bulnes består af. Nederst ses La Villa og lidt højere oppe på kanten af det grønne område ses en anden klynge huse, som er El Castillo:


Før tunnelbanen blev åbnet i 2001, kunne man kun komme op til Bulnes ved at gå, og der findes stadig ingen biler deroppe, så det var meget fredeligt. På tilbagevejen gik vi op til El Castillo, hvorfra der er en flot udsigt ned gennem "Canal del Texu", som vi gik op igennem:


Her er et par indtryk fra vejen ned. På det første billede kigger vi tilbage op gennem kløften:


På det næste billede kigger vi ned mod Poncebos. Bemærk husene oppe på klippesiden i baggrunden. Det er en lille bebyggelse, der hedder Camarmeña:


På det sidste billede er vi tilbage ved starten af vores rute, hvor vi går over Río Cares på en bro, der hedder Puente de la Jaya:


Det blev en meget flot tur på knap 9 km, som tog os godt 5 timer. På tilbagevejen sad vi et stykke tid nede ved Río Texu og kølede fødderne i det iskolde vand. Vejret var perfekt. Da vi gik opad, havde vi skygge og ca. 14°C, men ingen vind. På tilbagevejen havde vi sol og ca. 24°C med en let brise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar