tirsdag den 31. maj 2011

Langs Barranco del Rio Mecina Bombarón

I dag forsøgte vi at følge en anden vandretur ud fra Mecina Bombarón, som er beskrevet i Jeremy Rabjohns' bog "Holiday Walks in The Alpujarras" (Walk 15). Det viste sig igen, at beskrivelsen var meget svær at følge. Stien var afmærket med gul/hvide striber, som er det mærke, der bruges for regionale stier. Men efter den første kilometer blev det svært at følge mærkerne, og stien var fuldstændig overgroet. De første 3½ km tog godt 3 timer, da vi konstant måtte lede efter stien, og vi besluttede derfor at forlade stien og gå via en grusvej tilbage. Her er ruten og profilen fra Google Earth:

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Som man kan se af profilen er gennemsnitsfarten meget lav på det første stykke. Men med en akkumuleret stigning for hele turen på næsten 800 m og en gennemsnitsstigning på godt 15% kunne vi ikke klage over mangel på motion.

Vejret var ikke det bedste, da vi havde en del mørke skyer liggende over bjergtoppene, men heldigvis fik vi ingen regn. Det var en flot sti med udsigt til floden Rio Mecina Bombarón i bunden af den kløft, vi gik langs med.  Vi kunne også se over til den sti, vi gik den 25/5 langs vandkanalerne. Her er et billede, hvor man ser byen Mecina Bombarón i baggrunden. Vi står ved en af de mange gamle ruiner, som findes overalt i Las Alpujarras:


Ved en anden ruin så vi en af de andalusiske bjerggeder, som også hedder ibex, stå på kanten af ruinen:


Ligesom bjerggederne håber vi på at springe videre i morgen.

2 kommentarer:

  1. Nice of that goat to pose like that. Did he take tips?

    SvarSlet
  2. Hi Jens, - I don't know. As a rule, we only give tip is the service is amazingly good. I guess in this case, it was. We might have to go back and find that goat and make up for our mistake. Sorry!

    SvarSlet