søndag den 29. maj 2011

Mecina Bombarón til Bérchules via GR7

Det regnede i morges, men vi besluttede at tage chancen og kørte til Mecina Bombarón for at gå derfra til Bérchules via vandreruten GR7. Det er godt 5 km hver vej, og det blev den flotteste tur, vi har gået indtil nu. Himlen var meget mørk det første stykke, men det klarede senere op, og vi fik ingen regn. Her ses rutens profil, som den bliver gengivet i Google Earth:

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Den røde kurve er profilen, og den blå viser vores hastighed. Vi gør mange stop, for det meste for at tage billeder eller filmklip. Turens akkumulerede stigning er på næsten 700 m, så det blev en god motionstur. Mht. turens længde er der nogle afvigelser, idet Google Earth siger 11 km, men GPSen viste 11.8 km, og to andre programmer, som kan gengive ruten fra GPSen siger begge 12.1 km (MapSource og EasyGPS). Så hvad er korrekt?

Bérchules befinder sig midt i profilen i en højde af ca. 1330 m. På hver side er der et hul i profilen, hvor vi gik gennem en dyb kløft med floden Rio Cádiar i bunden. Og det var den kløft, som gjorde turen ekstra flot. Her er et billede med udsigt til Bérchules fra toppen af kløften:


På vejen ned gennem kløften, så vi en ibex stå i flot positur på et klippefremspring:


På vejen op til byen så vi ingen vilde dyr, men der var nogle tamme, som Gunhild ikke kunne stå for:


Til slut et billede som er taget på vej op ad kløften, hvor vejret var blevet bedre, og hvor man får et indtryk af de mange blomster, som gør landskabet ekstra flot i denne tid:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar