mandag den 30. maj 2011

Fra Laroles gennem Bayárcal via GR7

Vejret var fint fra morgenstunden, så vi kørte til Laroles, som ligger 12 km øst for Nechite. Derfra gik vi videre mod øst ad GR7, hvor vi krydsede floden Rio Picena og efter ca. 4½ km kom vi til byen Bayárcal. Vi fortsatte et stykke på den anden side af Bayárcal, før vi vendte om. Vi gik lidt rundt i Laroles, da vi kom tilbage, og hele turen blev på 12 km.

Vi fulgte ruten på vores GPS downloaded fra http://www.rutasyviajes.es, men ruten er ikke helt korrekt fra floden og op til Bayárcal. Så hvis der er nogen, der har tænkt sig at gå den tur, kan vi anbefale at downloade vores rute via Google Earth linket under billedet. Fra Bayárcal følger GR7 en anden rute, GR140, op til Puerto de la Ragua. Der er ingen afmærkning for GR7, men vi fandt et skilt med GR140, hvor stien forlader vejen lidt nord for byen.

Klik her for at se ruten i Google Earth.
Her er en udsigt til Bayárcal, som har en flot beliggenhed på kanten af den kløft, hvor floden Rio Picena løber i bunden. Dette billede er taget på tilbagevejen, hvor solen skinnede ned i kløften:


Vi havde ikke fået vores vandsko med, men heldigvis var det nemt nok at krydse floden med bare tæer:


Da vi stod og tog vores støvler på igen, var vi næsten blevet rendt over ende af en stor flok geder og får, som en hyrde med tre hunde førte over floden:


Lidt længere oppe ad stien kunne vi se, hvordan hyrden og hundene førte hele flokken op ad bjergskråningen. Det var faktisk en temmelig udfordrende opgave, men det så ud til at lykkes.

Bayárcal ligger i en højde af ca. 1260 m og er den højest beliggende by i provinsen Almería, Det er en hyggelig lille by, og her er et indtryk fra kirken:


På tavlen til venstre kan man læse om byens historie og især om krigen mellem de kristne og maurerne, som fandt sted i 1568.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar