søndag den 22. maj 2011

Første vandretur - 8½ km til Válor

E4 er en af 11 europæiske lang-distance vandreruter, som går fra Tarifa på Spaniens sydspids til Cypern:


Den spanske del kaldes også GR7, og den har to grene, som det kan ses på nedenstående kort. Man kan læse meget mere om GR7 på http://casa-rural-el-paraje.blogspot.com/2010/04/gr7-long-distance-footpath-through.html.


Den sydlige gren af GR7 går lige igennem Nechite, hvor vi bor. I dag gik vi en tur fra Nechite til en lidt større landsby, som hedder Válor. Vi fulgte GR7 til Válor og gik så en anden vej hjem, som vi havde indtegnet på Google Earth og oploaded til vores GPS. GPSen er en fantastisk hjælp til at følge ruter, som man ellers ville have haft meget svært ved at finde. Den gør faktisk naturoplevelsen bedre, fordi man ikke behøver at bekymre sig om at finde vej eller om at fare vild. Her er vores rute, hvor GR7 er den blå gren. Den grønne og den violette rute er de tegnede ruter, som vi fulgte på vejen hjem.

Klik her for at se vores faktiske rute i Google Earth.

Her er et billede fra Válor, som er en hyggelig lille by, og hvor vi finder vores nærmeste købmand, som dog holder lukket om søndagen:


Vi er nu på vej tilbage og kigger ned i slugten vest for Válor fra den violette gren af ruten. Der er et lille vandfald i bunden:


Om foråret er der en masse blomster i Sierra Nevada, og det er særlig flot i år, da der er faldet en masse regn i den seneste tid.


Det var en god start på vores vandreferie, både med hensyn til naturoplevelse og turens længde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar