torsdag den 26. juli 2012

2012-07-26: Skarketjønn

I dag havde vi flot vejr med solskin og varme. Vi kørte først til Rjukan for et gensyn med broen, hvor Gunhild foretog sit bungee jump i år 2000. Derefter kørte vi til Rjukan Fjellstue, hvor der går en grusvej ind til flere stier, som går op på Hardangervidda. Man skal betale bompenge (60 kr) for at køre ind. Vi kørte godt 2 km ind til en sti, som er mærket Kalhovd og Helberghytta. Herfra gik vi en tur op på Hardangervidda og rundt om en sø, som hedder Skarketjønn:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi starter i en højde af 900 m, og den første kilometer går det ret stejlt opad gennem en skov af dværgbirk, til vi når trægrænsen i en højde af godt 1100 m. Stien er mange steder ret våd, og undervejs støder vi på denne brusende bæk:


Vi fortsætter opad til ca. 1165 m, hvorefter stien flader ud. Vi er nu oppe på Hardangervidda, det største højfjeldsplateau i Europa, som dækker et areal på 6500 km². Landskabet på Hardangervidda ser typisk ud som vist på det næste billede, hvor vi nærmer os en af de mange søer, der findes på plateauet:


Vores rute går rundt om Skarketjønn, som er en lidt større sø. Her er vi kommet op på østsiden af søen, og vi kan se, at der ligger en hytte på den anden side. Den kommer vi senere om til:


På vejen rundt om søen må vi passere en del våde områder, men de fleste steder lykkes det uden at få våde fødder. Lidt syd for hytten på den anden side af søen bliver vi dog nødt til at tage støvlerne af og vade igennem et stykke marsk med et dybt lag blødt mudder under vandet:


På det sidste billede er vi kommet rundt om søen og kigger tilbage over et område, hvor vi gik bort fra stien og skød en genvej, som sparede os en halv kilometer:


Det blev en flot tur på godt 11 km. Det varme og næsten vindstille vejr betød desværre, at myggene blev en rigtig plage, og på vejen ned gennem skoven var det særlig slemt. Vi havde selvfølgelig glemt at tage myggebalsam med.

1 kommentar:

  1. Flot, Folks,- der fik I da rigtig prøvet lidt sommerhøjfjeld, inkl stikkende beboere :->!

    SvarSlet