fredag den 20. juli 2012

2012-07-20: Venelifjell

Som tidligere nævnt går der en sti fra Vrådal Hyttegrend op til en toppen af et bjerg, som hedder Venelifjell. Der gik jeg op i dag, og det blev en særdeles flot tur, da vejret var klart og solrigt. Turen blev på knap 11 km med en stigning fra 280 m til godt 900 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
De første 3 km går ruten på en grusvej, og man kan faktisk køre derop i bil. Derfra er der ca. 2½ km til toppen via en smal sti, som er mærket med røde pletter. Stien var temmelig våd, og der var nogle passager med høje "trin", så den var ikke egnet for mindre børn. På toppen mødte jeg Jon fra "Vrådal Naturskole", og han tog dette billede:


Jon vidste en masse om geografien og naturen i området, så jeg snakkede længe med ham. Udsigten fra toppen af Vennelifjell er helt fænomenal. Her kigger vi mod vest op langs Vråvatn. Bjergene i baggrunden, som stadig har pletter med sne, er kun ca. 1500 m høje. Det er bjergområdet øst for Hovden. De to toppe til højre er Roholt-fjellet:


På det næste billede kigger vi mod sydvest, hvor vi kan se Hægefjellet på den anden side af Nisser søen. Den lille sø i forgrunden er Veneli-søen:


På vejen ned så jeg en hugorm, som netop krydsede vejen:


Det blev en flot tur, som i et mageligt tempo tog lige knap 5 timer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar