mandag den 2. september 2013

2013-09-02: En rundtur ved Sayalonga

Efter godt et års pause på grund af sygdom er vi nu tilbage på vandrestierne igen. Vi er for tredje gang taget en tur til Andalusien, hvor der stadig er mange områder at udforske. Denne gang har vi lejet et hus i en lille landsby, der hedder Sayalonga, og som ligger kun ca. 60 km fra lufthavnen i Malaga:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Sayalonga ligger i den del af Andalusien, der hedder Axarquía. Det grønne område nord for byen (ved mærke B) er et fredet naturområde, der hedder "Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama". Det er et bjergrigt område, men med lidt lavere bjerge end i Sierra Nevada, hvor vi var på de foregående ture. Det højeste bjerg, La Maroma, er 2066 m højt.

Det hus, vi har lejet, ligger ca. 750 m syd for byen på en nordvendt skråning i en højde af 460 m med en flot udsigt til Sayalonga og flere andre af de pittoreske andalusiske hvide landsbyer med bjergene i naturparken som baggrund. Huset, som kaldes "Casita La Vista", ejes af et britisk par, Jennifer og Mark Dickens, som bor ovenfor. Det kan varmt anbefales. Se mere på http://www.feriebolig-spanien.dk/13040. Her er et billede fra terrassen taget i morges:


Og her er udsigten, som den så ud i eftermiddags. Det er Sayalonga, som ses nedenfor, og i baggrunden ses fra venstre mod højre landsbyerne Corumbela, Árchez og Cómpeta:


Der er en lokal vandrerute mellem Sayalonga og Corumbela, som kaldes "Ruta 1". Den kan gøres til en rundtur på ca. 12 km. Vi ville gerne gå en lidt kortere tur den første dag, så vi fandt en rute på Google Earth, hvor vi skar den øverste del af rundturen af, så strækningen ville blive godt 9 km.

Vi parkerede i Sayalonga og gik først en tur gennem byens gader. Sayalonga er en køn og hyggelig by, synes vi. Her er et billede fra byens plaza, som er taget på hjemvejen:


I baggrunden til venstre ses byens rådhus ("Ayuntamiento"), hvor byens turistinformation også findes. Der kan man få et kort over de lokale vandreruter, hvis man ellers er lidt udholdende.

Ruta 1 går først ned og krydser floden, som normalt kaldes Río de Sayalonga, men på historiske tavler i byen kaldes den også Río Cájula. Lige efter passerer vi "Casa Balcón de Rio" og "El Molino", som lejer værelser ud til turister:


Ruten fortsætter nu opad mod Corumbela, og vi får varmen, da temperaturen nærmer sig de 30°C. Et godt stykke oppe forlader vi Ruta 1 for at tage den genvej over til returstien, som vi havde fundet på Google Earth. Det gik fint det første stykke på en jordvej, som gik op til en stor vandtank, men derefter blev vejen overgroet med ukrudt og til sidst endte den i et krat af kaktus og buske. Vi måtte vende om og tage en anden genvej, som gik lidt længere nede. Via den lykkedes det at komme over til returstien, som det kan ses på dette kort med den rute, vi gik:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Undervejs havde vi en flot udsigt til Sayalonga mod syd, og vi kunne se, hvor vi boede på rygningen ovenfor:


På vejen tilbage kom vi forbi en mark, hvor man dyrkede mango. Det mener vi ikke, at vi har set i Andalusien før:


Fra mangoplantagen fortsætter ruten på en betonvej og passerer floden i et vadested. Herfra slår vejen en stor bue til højre for at komme op til Sayalonga. Vi besluttede at tage en genvej gennem nogle terrasser med oliven- og mandeltræer. Det var kortere, men selvfølgelig også noget stejlere. Det blev en fin tur på ialt 9 km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar