onsdag den 18. juli 2012

2012-07-18: Hægefjell

I dag kørte vi op til toppen af Vrådals ski lift, som ligger syd for Vråvatn i det område, der hedder Vrådal Panorama. Der er en parkeringsplads på toppen i en højde af 720 m. Derfra går en sti på ca. 6½ km til toppen af Hægefjell i en højde af 1021 m. Mens bedstefar gik op til toppen, gik bedstemor og børnene så langt de kunne nå på to timer, før de vendte om. Her er bedstefars rute, som blev en tur på 13 km med en akkumuleret stigning på godt 600 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Stien gik igennem et flot landskab som dette:


På det næste panorama billede ses Hægefjell til venstre. På det sidste stykke går stien ned gennem en slugt, før den går op til toppen:


Og her er toppen nået. I baggrunden ses Nisser søen:


Det var en flot tur, som tog i alt 4½ time. I mellemtiden gik bedstemor og børnene et godt stykke op ad stien, med mange svinkeærinder og pauser undervejs. Her beundres en flot udsigt fra et klippefremspring:


Til slut et panorama billede fra nedkørslen, hvor man ser Vråvatn til venstre og Nisser søen til højre. Bjerget i baggrunden er Roholt Fjell, som vi tidligere har besteget. Vrådal by ses til højre i billedet:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar