onsdag den 29. februar 2012

2012-02-29: Rundt om Barranco de la Luz

Lige øst for Santo Domingo (der også kaldes Garafía) går der en dyb kløft, som hedder Barranco de la Luz. Vi planlagde at gå en rute, som var en kombination af GR-130, PR LP 9 og andre stier og veje. Det var meningen, at vi ville gå ned fra toppen af ruten langs den østlige kant af Barranco de la Luz på en sti, som er afmærket på vores kort, og som vi kunne skimte i Google Earth, men den viste sig at være helt overgroet med buske og krat. Så vi gik i stedet tilbage til den vej, som krydser kløften ud for bebyggelsen El Jaral, og gik ned langs vestsiden. Vores rute blev på godt 12 km med en akkumuleret stigning på 640 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi parkerede i Santo Domingo, og startede med at gå ad GR-130 mod øst, som straks går ned igennem Barranco de la Luz. Her kigger vi tilbage mod byen:


Vi er tit kommet forbi huse med appelsintræer, hvor der ligger en masse appelsiner på jorden og rådner. Det har altid undret og harmet os, at man ikke plukker appelsinerne. I El Jaral så vi dette hus med enormt mange appelsiner på træerene, som ikke så ud til at blive plukket:


Ved toppen af vores rute i en højde af ca. 750 m kom vi ud til kanten af Barranco de la Luz og forsøgte at gå ned ad den omtalte sti, men måtte opgive. Her er en udsigt til den øvre del af kløften:


Så vi må gå tilbage til El Jaral, hvorfra der går en vej gennem kløften, og vi fortsætter ned langs kløftens vestlige kant ad den samme stenbelagte vej, som vi gik på den 7. februar, da vi kom fra Llano Negro:


Til slut et billede af kirken i Santo Domingo:


Det var ikke den mest spændende tur, vi har gået, men der var dog nogle flotte udsigter undervejs, og for en gangs skyld havde vi skyfrit vejr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar