torsdag den 23. februar 2012

2012-02-23: Puerto de Puntagorda og El Palito

I går blev det en indkøbs- og stranddag. Det var overskyet og koldt i Garafía, så vi kørte til Puerto de Tazacorte, hvor det var letskyet og meget varmere. Gunhild fik sig sågar en svømmetur. Hun mener, vandet var ca. 18°C.

I morges var det igen overskyet i Garafía, så vi besluttede at tage lidt ned ad vestkysten. Vi fandt en vej på kortet til en pynt, som på vores kort hedder Punta del Serradero. Det ligger ud for Puntagorda, og da vi kom derud, stod der Puerto de Puntagorda på skiltene. Vi gik en rundtur på ca. 4 km ud til pynten og fortsatte så til den næste pynt mod syd. Der var vi også i 2010, hvor vi kaldte turen "Playa Camariño". Nu er der kommet skilte, som kalder stedet for El Palito, og ruten er blevet afmærket med grønne og hvide striber, som er det symbol, der bruges for lokale stier. Her er vores rute, som blev på godt 9 km med en akkumuleret stigning på knap 800 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Ved Puerto de Puntagorda er der en trappe, som går helt ned til vandet over en lodret strækning på ca. 100 m. Fra trappen er der en flot udsigt langs kysten:


Ligesom vi har set det på mange andre pynter langs kysten, har man her bygget fritidshuse ind i klipperne:


Vi holdt vores frokostpause på klipperne ved bunden af trappen, og et flottere sted kunne man ikke ønske sig:


Mens vi sad her, kom turistskibet "Bussard" forbi. Den sejler ud fra Puerto de Tazacorte, og det så ud til, at den vendte her ved Puerto de Puntagorda. I nederste venstre hjørne ses lidt af en pool, som er lavet på en genial måde, således at bølgerne hele tiden pumper vandet op og igennem poolen.

Vi fortsatte mod El Palito. Vi havde glemt, hvor stejl denne sti faktisk er. Google Earth måler en gennemsnitlig hældning på 30%. Da der er en del løst sand og grus på stien, er den også anstrengende at gå ned ad. Men flot er den. Her er et indtryk fra den øverste del:


Playa del Camariño ligger i den første lille bugt, der ses på billedet, men stien går faktisk ned i bugten før, så det er nok derfor, at stien ikke hedder Playa del Camariño. El Palito betyder "pinden", og vi gætter på, at navnet hentyder til den store fristående klippe, som ses til venstre i billedet tæt på klippevæggen. Bugten efter Playa Camariño er mundingen af Barranco de Garome, hvor Playa de Garome skulle findes.

Foruden at være anstrengende er stien til El Palito også meget flot med farverige klippevægge, og undervejs kommer man igennem en lille tunnel:


For enden af stien belønnes man med en god bænk, hvor man kan hvile ud inden opstigningen:


Vi prøvede at gå over til Playa del Camariño. Det kan ikke lade sig gøre langs stranden, men lidt højere oppe er det måske muligt. Vi gav imidlertid op, da vi kom til et faretruende hjørne lige efter den store klippe, som vi mener er "El Palito".

1 kommentar:

  1. Thinking about an afternoon nap in one of those cliff dwellings listening to the surf....

    SvarSlet