torsdag den 1. marts 2012

2012-03-01: Playa de Garome

På den sidste vandredag på denne rejse valgte vi at gå ned til Playa de Garome, som ligger neden for landsbyen Tinizara. Man kan køre helt ned til bananplantagerne, som ses i Google Earth på rygningen mellem de to kløfter, Barranco de Garome og Barranco de Tinizara, men vi parkerede lidt højere oppe for at få en lidt længere vandretur ud af det. Resultatet blev en tur på ca. 8½ km med en akkumuleret stigning på 625 m:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Her er en udsigt til bananplantagen på den omtalte rygning. Bananpalmerne er overdækket med et net af kunststof, som kun tillader lidt sollys at komme igennem:


Vi startede i en højde af 550 m. Ruten går ned gennem bananplantagen, og ved den nederste ende starter selve nedstigningen til bunden af kløften fra en højde af godt 200 m. Det er en smal og dramatisk sti, som man flere steder har beskyttet ved at opsætte trådnet. Da vi er kommet et stykke ned, har vi denne udsigt til bunden, hvor man kan skimte nogle fritidshuse, som er bygget ind i klippen:


Og så er vi kommet næsten helt ned. Vi står og beundrer udsigten til stranden, Playa de Garome. Det er en strand af sorte lavasten, og der var en stærk brænding, så det var umuligt at bade, men flot var det med den hvide brænding mod den sorte strand:


Vi er nu helt nede, hvor vi forsøgte at gå til højre mod Playa del Camariño, men stien var så dårlig, at vi opgav det. Man kan også gå til venstre over til Playa de Garome ad en smal hylde, som smyger sig langs klippevæggen lige inden for brændingen:


Det gjorde vi senere, men først satte os først i skyggen ved et af husene og spiste vores frokost, mens vi nød udsigten. Det var særligt flot at se brændingen i modlys på baggrund af den sorte strand og den skyggefulde klippevæg mod syd:


Lige neden for hvor vi sad, var der en klippe, som brændingen af og til ramte med et kæmpe sprøjt, så Gunhild skulle lige prøve, hvor længe hun kunne stå der uden at blive våd:


Det blev en fin tur og en passende afslutning på vores vandreferie på La Palma, som har været domineret af vandringer som denne - ned ad høje klippevægge til kysten.

2 kommentarer:

  1. http://www.city-data.com/city/La-Palma-California.html

    SvarSlet
  2. Yes, they've got no bananas...

    SvarSlet