lørdag den 5. november 2011

En rundtur fra Cruz del Carmen

Der var flere vandreture på Anaga halvøen, som vi ikke fik gået, da Anaga har haft meget dårligt vejr i de sidste par uger. Anaga har, efter vores mening, det flotteste landskab på Tenerife, så vi besluttede, at den sidste dag - som var i dag - ville vi gå en tur på Anaga uanset vejret. Vi var heldige. Vi fik en dag med en del solskin og ingen regn.

Vi valgte at gå en rundtur fra Cruz del Carmen, som var stykket sammen af tre Wikiloc tracks. Den gik først ned til Batán de Abajo, derfra op til Chinamada, videre til Las Carboneras, og derfra tilbage til Cruz del Carmen. Det blev en fantastisk flot rute, men også en god work-out med en total længde på 14 km og en akkumuleret stigning på lige knap 1100 m. Turen tog os 5½ time. Her er vores rute set fra nord i Google Earth:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vi startede med at gå ned igennem en laurbærskov, hvor stien var våd og fedtet. Vi gik i retning af El Batán, som består af to landsbyer, Batán Arriba ("Øvre Batán") og Batán Abajo ("Nedre Batán"). Mens vi gik igennem skoven, kunne vi se nogle glimt af Batán Arriba, som så ud til at bestå af et par fincas. Da vi kom ud af skoven kunne vi se Batán Abajo på skråningen forude:


Vi gik ikke op til selve landsbyen Batán Abajo, men drejede fra ned gennem slugten, hvor der var terrasser med vinmarker. Nær ved bunden lå dette hus, som var bygget ind i klipperne:


Efter et kort stykke i bunden af slugten begyndte stien at gå op ad klippeskråningen mod nordøst. Her er vi netop startet på opstigningen. På toppen af bjergrygningen kan vi se husene i Chinamada. Hvordan kommer vi nogensinde derop, tænker Gunhild:


Det var en temmelig stejl sti, hvor dele af stien gik ad trappetrin, som var hugget ind i klipperne. Vi er nu kommet et godt stykke op og kigger tilbage mod Batán Abajo:


Det lykkedes at komme op til Chinamada, som vi også besøgte i 2009 (se moyn.dk), hvor vi gik op fra Punta del Hidalgo. Chinamada er berømt for sine huse, som er bygget ind i klipperne. Vi fortsatte ad en asfalteret vej til Las Carboneras og videre derfra ad stien TF-10 tilbage til Cruz del Carmen. På denne strækning havde vi en flot udsigt til byen Taborno og dens vartegn, Roque de Taborno, som vi besøgte den 21/10. Her er et kig tilbage fra TF-10 mod Las Carboneras med Roque de Taborno i baggrunden og landsbyen Taborno på bjergkammen til højre:


Det blev en flot tur og en værdig afslutning på en god vandreferie på Tenerife.

3 kommentarer:

  1. Muchas gracias para esta diaria muy interessante y bien viaje a' casa!

    KH Fam Rossen.

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  3. Mange tak for alle dine kommentarer, Peter. Desværre udviklede vores sprog sig ikke så meget som dit gjorde. Dit gik fra "spandorsk" til rent spansk, mens vores aldrig blev andet end en uskøn blanding af tysk, engelsk og spansk. Men, "Mañana sera another Tag".

    SvarSlet