fredag den 4. november 2011

Tenerifes skjulte perle: Paseo Litoral del Sauzal

Med kun 4 dage tilbage af vores 5 uger på Tenerife valgte vi i forgårs, hvor vi havde godt vejr,  at tage vores stranddag nr. 2 i Puerto de la Cruz. Desværre var brændingen så stærk, at vi ikke kunne komme til at svømme, men det var alligevel dejligt at være ved vandet. Vi havde så håbet at kunne vandre de sidste 3 dage, da vi stadig har en liste med 6 vandreture på vores ønskeseddel. Men i går regnede det stort set hele dagen, så det blev kun til endnu en byvandring i La Orotava.

I morges havde vi stadig byger. Det klarede op i løbet af formiddagen, men med udsigt til ustabilt vejr, så vi havde ikke lyst til at tackle nogen af de resterende 6 vandreture, som alle indebar en lang køretur. Vi kiggede lidt på Google Earth og fandt et par steder på kysten lidt nord for Puerto de la Cruz, som så interessante ud. Det første sted lå i kommunen El Sauzal neden for Puntillo del Sol. Her gik der en vej i hårnålesving ned til kysten, hvor der så ud til at være en vej eller sti langs kysten ca. en km til hver side.

Vi kunne imidlertid ikke finde vejen, som viste sig at starte bag en mur med lukkede porte. Vi kørte ned i naboområdet, hvor vi mødte nogle lokalkendte folk, som forklarede os, hvorledes vi kunne gå over til vejen ad en primitiv sti. Her er den rute vi gik, set fra nord i Google Earth:

Klik her for at se ruten i Google Earth
Vejen var ny-anlagt og så ikke ud til at blive brugt. Gad vidst hvorfor man ikke laver en ny vej lidt bredere:


Da vi kom ned til kysten fandt vi en parkeringsplads uden biler, og en flot anlagt strandpromenade med udsigtspunkter, bænke, trapper ned til vandet, forklarende skilte, etc. Kysten var fantastisk flot med en hvid brænding mod sorte klipper:


Der var ikke et menneske at se dernede. Vi var faldet over en perle af en kyststrækning, og vi havde det hele for os selv.

Skiltene fortalte, at dette var "Paseo Litoral del Sauzal", men der var ingen forklaring på, hvorfor adgangen til denne flotte strandpromenade var lukket. Den naturstensbelagte sti er godt 2 km lang og går ud på den pynt, som ses på billedet ovenfor. Pynten hedder El Puertito. Et af skiltene fortalte, at dette anlæg havde kostet lige knap 5 millioner Euros.

Projektet havde inkluderet fjernelse af godt 400 primitive fritidshuse, som før i tiden skændede kysten. Dette skilt viser, hvordan disse fritidshuse var bygget ind i huler i klippesiden:


Og sådan ser det ud i dag, efter at husene er blevet fjernet:


Oppe på skråningen er man begyndt på at bygge et nyt hotel. Det står på en klippeside, der har lige så mange huller som en schweizisk ost, og desuden befinder vi os på en vulkanø. Vi var enige om, at vi i hvert fald ikke skal bo på det hotel.

Flere steder var der lavet stier eller trapper helt ned til vandet, men vi gad nok vide hvor tit havet er stille nok til, at man kan tage sig en svømmetur:


Til slut et kig mod sydvest med Teide i baggrunden:


Turen blev på ialt 8 km. Vi kan stadig ikke forstå, at vi var så heldige at finde dette sted. Men hermed er hemmeligheden givet videre. Hvis I har lyst til at gå en tur langs en flot klippekyst uden en masse mennesker, så er Paseo Litoral del Sauzal lige sagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar